آش روزه بردسیر کرمان
نوشته شده در تاریخ ۹۳/۰۴/۱۴ | مرتبط با : غذاهای سنتی | 2,150 views

در بردسیر کرمان در ماه رمضان همه‌روزه آشی به‌نام «آش روزه» می‌پزند. برای پختن این آش ابتدا مکانی را مثل مسجد یا حسینیه یا خانه‌ی مناسبی در نظر می‌گیرند. بعد تعدادی دیگ و کاسه از خانه‌ها به امانت گرفته و چند نفر زن و مرد را برای پختن آش و تقسیم آن بین اهالی دعوت می‌کنند.
بعد از این مقدمات از شب اول ماه رمضان چند جارچی در کوچه‌ها راه می‌افتند و به در خانه‌ها می‌روند و با خواندن شعرهای مخصوصی آجیل و سبزی مخصوص آش را جمع‌آوری می‌کنند.
صاحبخانه‌ها با شنیدن صدای جارچی‌ها مقداری گندم، برنج، روغن و پول برای تهیه‌ی گوشت و سوخت آش روزه هدیه‌می‌کنند. تمام چیزهایی را هم که هر روز جمع‌می‌شود، تحویل انبار می‌دهند و همه‌روزه برای افطار آش می‌پزند و بین خانه‌های آبادی تقسیم‌می‌کنند. خوردن این آش را ثواب می‌دانند و معتقدند با خوردن آش روزه، روزه بر آنها سهل و آسان می‌شود.


نام شما *
ایمیل * (نمایش داده نمی شود)
سایت شما

copyright © 2021 , Kermaniec.IR