این غذا یکی از غذاهای محلی کرمان است که به دلیل دارا بودن نخود، کشک و گوشت سرشار از پروتئین است…
خورش بزقرمه کرمانی
انرژی کل: ۳۰۰۰ کالری
مواد لازم برای آشپزی
برای ۴ تا ۶ نفر:
کشک ساییده ۳ پیمانه
گوشت سر دست و ماهیچه پرچربی بزغاله ۱ کیلو
نخود نیم کوب ۲ پیمانه
سیر کوبیده ۱ بوته
سیر داغ به میزان لازم
زعفران حل شده ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ساطوری ۵ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
* گوشت، پیاز، سیر کوبیده و نخود را با دو لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
* سپس حرارت را ملایم کنید.
* پس از دو ساعت، کشک را به همراه زردچوبه و کمی نمک و فلفل به مخلوط فوق اضافه نمایید.
* در دیگ را نیمه باز بگذارید و شعله را بسیار کم کنید تا غذا کم کم جوش بزند و آب آن لعاب دار و غلیظ شود.
* در پایان بزقرمه را در ظرف کشیده و روی آن را با سیر داغ و محلول زعفران تزئین نمایید.
چند نکته:
* بزقرمه را هم می توانید با نان بخورید و هم به صورت
خورش
در کنار برنج میل کنید.
* شما به جای گوشت بزغاله، می توانید از گوشت های قرمز دیگر نیز استفاده کنید.
* گوشت بزغاله بر خلاف گوشت بز، بسیار لطیف و خوشمزه است. لذا در تهیه این غذا از گوشت بزغاله استفاده می شود و بزقرمه یعنی قرمه ی بزغاله.
انواع خورش یا خورشت – ماهنامه دنیای تغذیه
انرژی کل: ۳۰۰۰ کالری
مواد لازم برای
آشپزی
آکا
برای ۴ تا ۶ نفر:
کشک ساییده ۳ پیمانه
گوشت سر دست و ماهیچه پرچربی بزغاله ۱ کیلو
نخود نیم کوب ۲ پیمانه
سیر کوبیده ۱ بوته
سیر داغ به میزان لازم
زعفران حل شده ۱ قاشق غذاخوری
پیاز ساطوری ۵ عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
* گوشت، پیاز، سیر کوبیده و نخود را با دو لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
* سپس حرارت را ملایم کنید.
* پس از دو ساعت، کشک را به همراه زردچوبه و کمی نمک و فلفل به مخلوط فوق اضافه نمایید.
* در دیگ را نیمه باز بگذارید و شعله را بسیار کم کنید تا غذا کم کم جوش بزند و آب آن لعاب دار و غلیظ شود.
* در پایان بزقرمه را در ظرف کشیده و روی آن را با سیر داغ و محلول زعفران تزئین نمایید.
چند نکته:
* بزقرمه را هم می توانید با نان بخورید و هم به صورت
خورش
در کنار برنج میل کنید.
* شما به جای گوشت بزغاله، می توانید از گوشت های قرمز دیگر نیز استفاده کنید.
* گوشت بزغاله بر خلاف گوشت بز، بسیار لطیف و خوشمزه است. لذا در تهیه این غذا از گوشت بزغاله استفاده می شود و بزقرمه یعنی قرمه ی بزغاله.