قاتُقهای با گوشت و بیگوشت کرمانی
نوشته شده در تاریخ ۹۳/۰۴/۱۴ | مرتبط با :
غذاهای سنتی | 887 views
قاتُقها یکی از انواع مجموعههای غذاهای کرمانی هستند که علاوه بر مقوی بودن، تهیه آن بسیار آسان است.
در جنوب ایران به هر نوع غذای پختنی که به سادگی و آسانی فراهم شود و بتوان در آن نان ترید کرد، قاتُق میگویند.
گرچه برخی از قاتُقهای کرمانی مانند قاتُق مرزنجوش، قاتُق بابونه و قاتُق شنبلیه مانند گذشته معمول نیستند، اما قاتُق گوشت هنوز هم جای خود را در بین خانوادههای کرمانی دارد.
برای تهیه قاتُق گوشت ابتدا گلولههایی را با استفاده ار گوشت چرخ کرده، پیاز، ادویه، آرد نخودچی، میتخم «تخم شوید» و زیره درست کرده و در آب در حال جوش میریزیم که قدری سیبزمینی خردکرده و کمی برنج به آن اضافه شده است.
بعد از آنکه غذا کمی جا افتاد، مقداری رب گوجه فرنگی و در نهایت ترخان و شنبلیله خشک شده به آن اضافه میکنیم، این غذا بعد از ۱۰ دقیقه آماده میشود.