تارنمای فرهنگی استان کرمان » Blog Archive » چنگمال کرمان


چنگمال کرمان
نوشته شده توسط مدیر | مرتبط با : غذاهای سنتی | 1,041 views

مواد لازم :

حدود ۱۰ عدد خرمای هسته گرفته شده

یک استکان گردو خرد شده

۴ کف دست نان خورد شده

زیره سبز و زیره سیاه به مقدار دلخواه

روغن به مقدار لازم

در صورت تمایل کره یا روغن حیوانی

در صورت تمایل پودر هل و زنجبیل و دارچین هرکدام به مقدار کم

طرز تهیه :

خرما را هسته گرفته و سپس درون روغن یا کره داغ شده ریخته و تفت میدهیم .در این لحظه گردو خرد شده را اضافه میکنیم . رنگ خرما که عوض شد نان و زیره و دیگر پودر های ادویه ها را به آن اضافه میکنیم و بهم میزنیم تا روغن به خورد نان ها برود. سپس شعله را خاموش میکنیم. مواد کمی که سرد تر شدند نان و خرما را با دست کمی ورز میدهیم. چنگمال را به شکل توپای کوچک درست میکنیم و داخل ظرف میچینیم. عکس از سایت سوغات کرمان ۷thconghcm.kmu.ac.ir و دستور از امین رحیمی از تالار گفتگوی تمیشه

نکته : چنگمال ؛ خوراکی ساده در عین حال خوش مزه است که بیشتر در کرمان استفاده میشود و مناسب برای وعده های سحر و افطار و صبحانه و وعده غذایی مناسب برای همه افراد خصوصا سالمندان و کودکان میباشد . در شهرهای دیگر انواع دیگر با نامهای دیگر تهیه میشود . انواع سنتی و فانتزی رو در لینک های زیر میتوانید مشاهده کنید . در صورت تمایل میتوانید کمی تخم گشنیز و تخم شنبلیله هم به آن اضافه کنید که هم معطر و خوشمزه و هم طبیعت گرمش کمی خنک تر خواهد شد. در صورت تمایل میتوانید در انتها توپک ها یا لقمه ها را در پودر نارگیل یا پودر پسته بغلتانید تا مجلسی تر شوند .اندازه نان ها هرچه ریزتر باشد لقمه ها صاف تر و یکدست تر خواهند شد .



نام شما *
ایمیل * (نمایش داده نمی شود)
سایت شما

copyright © 2017 , Kermaniec.IR