تارنمای فرهنگی استان کرمان » Blog Archive » طرز تهیه کلمپه شیرینی کرمانی


طرز تهیه کلمپه شیرینی کرمانی
نوشته شده توسط مدیر | مرتبط با : آشنایی با استان کرمان, سوغاتی های کرمان | 623 views

کُلُمْپه نوعی شیرینی است که یکی دیگر از سوغات مهم کرمان به شمار می رود که دارای تاریخچه طولانی و خواص درمانی متعدد است که در گذشته با استفاده از روغن های حیوانی ، خرمای نخلستان های کرمان و برای پخت آن از هیزم استفاده می شده ولی امروزه با انواع قالب های صنعتی با اشکال مختلف و با استفاده از دستگاه و نه دست تهیه و تولید می شود . کلمپه ظاهری شبیه کلوچه دارد با این تفاوت که درون آن مخلوطی از خرمای چرخ شده همراه با گردو ، پودر هل و طعم‌دهنده‌های دیگر قرار می‌دهند و برای تزئین آن معمولاً از پودر پسته یا کنجد استفاده می‌شود.

خواص درمانی

تقویت عمومی بدن
رفع ضعف و بی حالی
سرشار از ویتامین د
انرژی زا
اشتها آور
تقویت کننده قوای جنسی

مواد لازم

آرد ۵۰۰ گرم
روغن جامد صاف شده ۲۵۰ گرم
مایه خمیر ۱ قاشق چای خوری
شکر نصف قاشق چای خوری
گلاب ۱ قاشق غذا خوری
آب ولرم نصف پیمانه
دوغ غلیظ شده بدون نمک یا ماست شیرین نصف پیمانه
زعفران حل شده مقداری
زعفران دم کرده و پودر پسته برای تزئین

مواد داخل کلمپه

مغز گردو خرد شده ۱ پیمانه
خرما چرخ شده ۱۰۰ گرم
روغن مایع مقداری
ادویه کلمپه(میخک،دارچین،هل سبز،جوز هندی) مقداری

طرز تهیه

خرمای چرخ شده را با روغن مایع ورز داده و ادویه کلمپه و گردو را اضافه و کنار بگذارید.

مایه خمیر و شکر را مخلوط کرده روی آب ولرم بریزید و به مدت ۱۰ دقیقه کنار بگذارید تا مایه خمیر عمل کن(داخل ظرف حباب ایجاد شده و حجم آن را چند برابر می کند).

روغن جامد را با همزن زده تا کاملا سفید شود سپس زعفران دم کرده و گلاب را اضافه کرده و بعد از آن مایه خمیر آماده شده رابریزید،ماست یا دوغ را هم افزوده وتمام مواد را با هم مخلوط کنید، در مرحله آخر هم آرد را کم کم اضافه کرده ورز می دهید و سپس برای ۳۰ دقیقه داخل یخچال قرار داده تا آماده شود بعد از آماده شدن خمیر را پهن و قالب می زنید.لازم نیست سینی فر را چرب کنید.خمیرهای قالب زده را داخل سینی فر بچینید تا کمی زیر آنها عرق کند خرمای آماده شده را وسط خمیری که قالب زده اید قرار داده خمیر دوم را روی اولی قرار دهید مجددا قالب بزنید بعد آنها را بپیچید وداخل سینی قرار دهید ،با یک سوزن ته گرد و یا یک سیخ کباب چوبی تمیز تمام کلمپه ها را سوراخ کنید حتی روی پیچها،تا پف نکند .سپس داخل فر از قبل گرم شده با درجه ۱۸۰ قرارمی دهید بعد از پخته شدن داخل ظرف دیگری چیده روی آنها نایلون بگذارید تا کمی عرق کند ونرم این نایلون تا زمان سرد شدن بر روی آنها باشد.کلمپه ی شما آماده است نوش جان.



نام شما *
ایمیل * (نمایش داده نمی شود)
سایت شما

copyright © 2017 , Kermaniec.IR