طرز تهیه ی بـرشتو (برشتوک)
نوعی شیرینی خوشمزه است که آرد سرخ شده در روغن را با شکر یا خرما مخلوط کرده و آن را به شکل لوزی برش می دهند. اگر خرما به آرد اضافه کنند آن را برشتوی خرما می گویند.
مواد لازم :
پودر قند
|
دو پیمانه (۳۰۰ گرم)
|
آرد گندم
|
دو و نیم پیمانه (۳۵۰ گرم)
|
آرد نخودچی
|
دو پیمانه (۲۲۰ گرم)
|
روغن جامد
|
یک پیمانه (۲۱۵ گرم)
|
پودر هل |
یک قاشق سوپخوری |
پودر کاکائو |
دو قاشق سوپخوری |
مواد لازم برای تزئین برشتوک :
شکلات قهوهای
|
۱۵۰ گرم
|
شکلات سفید
|
۱۵۰ گرم
|
پسته
|
یک پیمانه
|
طرز تهیه:
ابتدا پودرقند و آردگندم را الک کرده، درون تابه بریزید و روی حرارت تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود زمانی که عطر آن درآمد از روی حرارت بردارید.
آرد نخودچی را هم الک کنید. جداگانه تفت دهید و به آردگندم اضافه کنید و روی حرارت قرار دهید. روغن را اضافه کرده و پس از آب و مخلوط شدن روغن با مواد تابه، از روی حرارت بردارید و بگذارید تا مواد نیمهگرم شوند.
قند، پودرهل و پودرکاکائو را به مواد بیفزایید. حلوا را به ضخامت دو سانتیمتر بین دو ورق کاغذ روغنی با وردنه پهن کنید. شکلات تیره و سفید را در دو ظرف جداگانه ریخته و روی بخار آب قرار دهید. روی خمیر باز شده شکلات تیره آب شده بریزید و روی آن را صاف کنید و بگذارید کمی ببندد و در این هنگام شکلات سفید را ریخته و صاف کنید و روی آن دوباره شکلات تیره آب شده بریزید و صاف کنید، پس از بستهشدن شکلات، حلوا را به شکل لوزی برش دهید و روی حلوا مطابق شکل با پسته تزئین کنید.