تله کابین کرمان کجاست؟
نوشته شده در تاریخ ۰۲/۰۸/۲۹ | مرتبط با : اخبار استان | 250 views

استان کرمان یکی از استان‌های ایران است که در جنوب شرقی کشور واقع شده است. این استان از شمال به استان یزد، اصفهان و فارس، از شرق به استان سیستان و بلوچستان، از غرب به استان هرمزگان و از جنوب به کشور افغانستان منتهی می‌شود. با مساحتی حدود ۱۸۳،۲۸۵ کیلومتر مربع، استان کرمان یکی از بزرگترین استان‌های ایران است.

استان کرمان دارای مناطق مختلفی با تنوع طبیعی بسیار زیاد است. این استان شامل کویر کرمان، کوه‌های زاگرس، دره‌ها، رودخانه‌ها و مناطق کوهستانی است. همچنین، در این استان می‌توان به تپه‌ها و مناطق باستانی مانند شهر باستانی جیرفت و مسجد جامع کرمان اشاره کرد.

اقتصاد استان کرمان بر پایه‌های مختلفی مانند کشاورزی، صنایع معدنی و گردشگری استوار است. کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین فعالیت‌های اقتصادی مردم در این استان مطرح است و تولیدات مختلفی از قبیل زعفران، پسته، انگور و … در این منطقه تولید می‌شود. همچنین، صنایع معدنی نظیر مس، زغال سنگ، سنگ‌های قیمتی و … نیز در استان کرمان فعالیت دارند.

در زمینه گردشگری نیز استان کرمان دارای جاذبه‌های فراوانی است. از جمله جاذبه‌های گردشگری این استان می‌توان به تپه‌های شهر جیرفت، روستاهای تاریخی لوت و محلات، قلعه ریگ داد، روستاهای زادگاه قلعه نو و … اشاره کرد.

با توجه به تنوع فراوان منابع طبیعی و تاریخی، استان کرمان یکی از مقاصد گردشگری محبوب در ایران است. هر ساله گردشگران زیادی از سراسر کشور و حتی خارج از کشور به این منطقه سفر می‌کنند تا از زیبایی‌های طبیعت و تاریخ این منطقه لذت ببرند.

در نتیجه، استان کرمان با منابع طبیعی، تاریخی و فرهنگی فراوان، یک منطقه بسیار جذاب برای گردشگری و سرمایه‌گذاری است. همچنین، با توجه به تنوع فعالیت‌های اقتصادی در این استان، فرصت‌های شغلی بسیار خوب وجود دارد که می‌تواند به رشد و توسعه اقتصاد منطقه کمک کند.

تله کابین

تله کابین یک وسیله نقلیه برای انتقال افراد یا بار از یک نقطه به نقطه دیگر است که از طریق سیم برق یا سیم فولادی حرکت می‌کند. این وسیله نقلیه معمولاً در مناطق کوهستانی یا توریستی استفاده می‌شود و امکان دسترسی به مناطق دورافتاده یا با مناظر زیبا را فراهم می‌کند.

یک تله کابین خوب باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:

۱. ایمنی: تله کابین باید دارای استانداردهای بالای ایمنی باشد تا افراد و بارها به طور ایمن به مقصد خود برسند.

۲. پایداری: وسیله نقلیه باید در هر شرایط جوی و شرایط آب و هوایی پایدار باشد تا از حوادث جلوگیری شود.

۳. راحتی و آسانی استفاده: تله کابین باید برای استفاده‌ی عموم آسان و راحت باشد تا افراد بتوانند به راحتی از آن استفاده کنند.

۴. سرعت و کارایی: تله کابین باید دارای سرعت و کارایی مناسب باشد تا زمان لازم برای رسیدن به مقصد کاهش یابد.

۵. منظره‌های زیبا: یک تله کابین خوب باید امکان مشاهده‌ی مناظر زیبا و طبیعت فراهم کند تا تجربه‌ی سفر برای مسافران لذت‌بخش باشد.

۶. پشتیبانی و خدمات: سیستم تله کابین باید دارای خدمات پشتیبانی مناسب و تعمیرات فوری باشد تا در صورت نیاز به کمک، افراد به راحتی به آن دسترسی داشته باشند.

با توجه به این ویژگی‌ها، یک تله کابین خوب می‌تواند گزینه‌ای عالی برای سفر و گردشگری در مناطق کوهستانی و طبیعت دوستانه باشد.

تله کابین کرمان

( مرکز تفریحی و سرگرمی) در کرمان و شهید احمدی، شهید احمدی ۴، بلوار شهید مغفوری، بزرگراه شهید پورجعفری، ظهور واقع شده است. و از نظر موقعیت جغرافیایی در نزدیکی بام کرمان قرار گرفته است.

تله کابین کرمان آویزان در میان زمین و هوا| پروژه ای که اسیر وعده ها شد

هشت سال از کلنگ زنی پروژه بام کرمان و تله کابین این شهر می گذرد اما افتتاح این پروژه همچنان در هاله ای از ابهام مانده است.

کرمان یکی از کم برخوردار ترین استانهای کشور در زمینه تاسیسات گردشگری و تفریحی کشور است اما در مقابل این استان هفت اثر ثبت جهانی میراث فرهنگی و هزاران اثر گردشگری تاریخی و طبیعی ملی را در خود جای داده است و کلکسیونی از بناهای در دوره های مختلف تاریخی محسوب می شود.

انفعال کرمان در زمینه جذب گردشگر

زمانی که تپه های کنار صندل در جنوب کرمان کشف شد و با توجه به اینکه بسیاری از نظریه های باستان شناسان در خصوص منشا خط در جهان مورد تردید قرار گرفت همه تصور می کردند کرمان گام بلندی در زمینه توسعه صنعت گردشگری برخواهد داشت اما عملا با وجود تمام داشته ها، کرمان در زمینه جذب گردشگر داخلی و خارجی منفعل ماند و هیچ اقدامی برای توسعه صنعت گردشگری روی نداد.

این استان تنها در زمان های پیک گردشگری از جمله نوروز روی صنعت گردشگری مانند دیگر استانها برنامه ریزی های مقطعی کرد و در دراز مدت هیچ امکانات زیر ساختی قابل توجهی در این استان ایجاد نشد.

در این میان تله کابین و پروژه بام کرمان که شامل احداث یک هتل بر روی ارتفاعات شرقی شهر بود یکی از پروژه هایی است که مردم کرمان به آن دل خوش کردند و انتظار می رفت با اجرایی شدن آن زمینه ماندگاری گردشگری در کرمان مهیا شود و گردشگران بیشتری کرمان را برای مقصد گردشگری انتخاب کنند.

این پروژه از سال ۹۴ کلنگ زنی شد و قرار بود ظرف مدت کوتاهی تله کابین احداث شود و هتلی نیز بر روی ارتفاعات کرمان احداث شود.

سرمایه گذار در این زمینه جذب و گام هایی نیز برای احداث تله کابین و هتل نیز برداشته شد، هر چند نگرانی های زیست محیطی و گردشگری موانعی بر سر راه اجرای این پروژه ایجاد کرد اما مانع تراشی هایی نیز در این زمینه روی داد و حالا پروژه ای نیمه کاره در مقابل چشمان مردم کرمان قرار گرفته است که با وجود سرمایه گذاریهای صورت گرفته به دلیل سنگ اندازیها و ایجاد موانع به نتیجه نرسیده است.

مردم کرمان انتظار دارند با حمایت از سرمایه گذاری در بخش گردشگری کرمان زمینه توسعه صنعت گردشگری و حضور بیشتر گردشگران در کرمان مهیا شود.

اما از آبان ماه ۹۴ که این پروژه کلنگ زنی شد هشت سال می گذرد و علیرغم پیش بینی های چهار ساله برای بهره برداری از هتل و تله کابین اما همه چیز همچنان پا در هوا باقیمانده است.

پایه های تله کابین احداث شده، بخش قابل توجهی از هتل و تاسیسات گردشگری در ارتفاعات احداث شده اما مشخص نیست پس از اجرای این طرح چرا جلوی تکمیل آن گرفته شده است.

وقتی سرمایه گذاران دلسرد می شوند

سوال این است که اگر دل نگرانی های زیست محیطی و یا میراثی در اجرای این پروژه وجود داشت چرا حالا که کوه زخم خورده و بخش قابل توجهی از زمین در محل احداث تسطیح و سازه احداث شده است جلوی ادامه کار گرفته شده، ادامه این روش در کنار دلسردی سرمایه گذاران، مردم را نیز با این سوال مواجه می کند که چرا از ابتدا این پروژه آغاز شد و میلیاردها تومان در این زمینه هزینه شد؟

در شهری که از داشتن بسیاری از امکانات تفریحی و گردشگری محروم است؛ قرار بود یک تله کابین از میان جنگل قائم به سمت کوه های صاحب الزمان احداث شود و در نهایت هتلی نیز بر روی این کوه ها ساخته شود.

هزینه اولیه طرح دو هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برآورد شده بود که حالا با راکد ماندن طرح باید هزینه بسیار بیشتری برای تکمیل آن انجام شود!

در استانی که از هتل های محدودی برای گردشگران برخوردار است؛ قرار بود هتلی پنج ستاره در هشت طبقه و زیر بنای ۶۰ هزار مترمربع احداث شود، همچنین تله کابین نیز قرار بود به طول هزار و ۴۰۰ متر و با ۳۰ کابین فعال شود و حالا همه این ها برای شهر کرمان به یک پروژه نیمه کاره ختم شده است.

نکته قابل توجه اینکه وزیر میراث فرهنگی در سفری که به کرمان داشت عنوان کرد که تخلفی در حوزه میراث فرهنگی با اجرای این طرح رخ نداده است.

همچنان سرنوشت پروژه اقتصادی بام کرمان در هاله ای از ابهام قرار دارد و مردم این شهر خواستار رفع مشکلات و بهره برداری از تله کابین این مجموعه هستند.

فرماندار کرمان ابراز امیدواری کرد که با حل مشکلات این مجموعه در سال جاری شاهد بهره برداری از تله کابین بام کرمان باشیم.

علی بابایی افزود: این پروژه شامل ساخت یک مسجد بزرگ، پل معلق، هتل و تله کابین و فضای سبز و آبنما می شود که همه مردم از آنها بهره خواهند برد.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات کرمان جذب و ماندگاری مسافر در استان است و این تله کابین و این مجموعه گردشگری می تواند در این زمینه بسیار تاثیر گذار باشد.

وی گفت: همه باید تلاش کنیم مسافران بیشتری را وارد کرمان کرده و زمینه ماندگاری آنها را فراهم کنیم تا چرخه صنعت گردشگری تکمیل شود.

به زودی مشکلات رفع می شود

معاون عمرانی استاندار کرمان نیز گفت: مشکلات در مسیر اجرای این پروژه رفع شده است و به زودی شاهد تکمیل طرح خواهیم بود.

سید مصطفی آیت الهی موسوی افزود: جلسات و اقدامات متعددی در این زمینه برگزار و انجام شده است و انتظار داریم به زودی شاهد حل مشکلات باشیم.

وی با تاکید بر حمایت از سرمایه گذاران در بخش میراث فرهنگی و گردشگری استان افزود: همه باید در کنار هم تلاش کنیم شهری توسعه یافته و مطلوب برای گردشگران بسازیم.

نیمه تمام ماندن این پروژه در کنار اینکه موجب می شود مردم از دستاوردهای عمرانی بی بهره بمانند هزینه اتمام پروژه را با توجه به تورم موجود چند برابر کرده است و در نهایت سرمایه گذاران را برای حضور در کرمان دلسرد می کند.


نام شما *
ایمیل * (نمایش داده نمی شود)
سایت شما

copyright © 2021 , Kermaniec.IR