طرز تهیه کلمپه کرمانی خانگی بدون فر‌ با تصویر
نوشته شده در تاریخ ۰۱/۰۳/۲۴ | مرتبط با : سوغاتی های کرمان | 1,371 views

یکی از شیرینی های لذیذ و دلچسب کرمانی که از مهمترین سوغات این شهر هم می باشد کلمپه است. کلمپه کلوچه ای سنتی است که از سالیان دور خانم های خوش سلیقه کرمانی به پخت آن مشغول بودند. ابتدا این شیرینی بر روی هیزم و در سینی های بزرگ پخته می شد، اما امروزه در خانه و رد فر و یا بدون فر، بر روی گاز پخته می شود.

اگر به شهر کرمان سفر کرده باشید و کلمپه خورده باشید و یا به عنوان سوغات از کرمان برایتان این کلوچه خوشمزه را آورده باشند، حتما طعم آن را به یاد دارید و دوست دارید تا این شیرینی خوشمزه را دوباره میل کنید!

امروز با دستور تهیه کلوچه کلمپه کرمانی در خانه همراه شما هستیم. اگر به فر دسترسی ندارید، هیچ نگرانی ای به خود راه ندهید زیرا دستور پخت کلمپه بدون فر را برای شما آورده ایم. البته دستور پخت با کمک فر را هم بیان نموده ایم و انتخاب روش به عهده خود شما خواهد بود. قبل از اینکه به سراغ دستور پخت برویم، اجازه دهید تا کمی با این کلوچه مقوی و پرخاصیت آشنا شویم. همره ما باشید.

شیرینی مقوی کلمپه کرمانی

شیرینی کلمپه همراه با یک فنجان چای، میان وعده‌ای دلچسب است. وجود خرما و ادویه‌هایی همچون هل، دارچین و زعفران در کلمپه، آن را به یک شیرینی گرم و مقوی تبدیل کرده که به خصوص برای بچه‌ها و افرادی که دوره نقاهت بیماری را پشت سر گذاشته اند، مفید است. ارزش غذایی خرما و فواید مصرف آن بر کسی پوشیده نیست. خرما یکی از بهترین مواد غذایی برای سلامتی و رشد ماهیچه‌ها و همچنین سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی است که استفاده از آن بسیار مورد تاکید قرار گرفته است. یکی از راه‌های ایجاد تنوع در استفاده از این ماده غذایی، کاربرد آن در انواع شیرینی مانند کیک خرما و گردو و رنگینک است. کلمپه نیز یکی از شیرینی‌های مغزداری است که با استفاده از خرما در تهیه آن می‌توان شکر مورد استفاده را کاهش داد و بدین طریق بر سلامتی آن افزود.

طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمانی در خانه

مواد لازم برای تهیه شیرینی کلمپه

مواد لازم برای تهیه لایه میانی شیرینی کلمپه :

  • خرمای چرخ کرده = ۱۵۰ گرم
  • پودر هل = ۱/۲ قاشق چایخوری
  • پودر دارچین = ۱/۳ قاشق چایخوری
  • گردوی خرد شده = ۵۰ گرم

مواد لازم برای تهیه شیرینی کلمپه :

  • آرد سفید با کیفیت = ۵۰۰ گرم
  • روغن جامد یا روغن محلی = ۲۵۰ گرم
  • بکینگ پودر = ۱ قاشق چایخوری
  • ماست شیرین = ۱۸۰ گرم
  • زرده تخم مرغ = ۲ عدد
  • زعفران دم کرده = ۳ قاشق غذاخوری

دستور پخت شیرینی کلمپه بدون فر

برای تهیه شیرینی کلمپه کرمان بدون فر باید مطابق با دستور زیر عمل کنید :

ابتدا روغن را در ظرفی بریزید و سپس آرد را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند سپس آن را خوب ورز دهید تا کاملا یکدست شود. حالا در ظرفی جدا ماست را بریزید و سپس بکینگ پودر، زعفران دم کرده و زرده های تخم مرغ را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

اکنون باید مخلوط ماست را به خمیری که تهیه نمودید اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا یکدست و چسبنده شود. بعد خمیر را در ظرفی گود قرار دهید و روی آن را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید به مدت ۲ ساعت در یخچال استراحت کند و چسبندگی خود را از دست بدهد.

بعد از گذشت ۲ ساعت، خمیر را از یخچال خارج کنید و مابین دو نایلون و یا کیسه فریزر قرار دهید و با وردنه آن را به ضخامت ۰.۵ سانتیمتر پهن کنید و سپس خمیر را با قالب دایره ای شکل مخصوص شیرینی برش بزنید اگر قالب در دسترس ندارید می توانید از دهانه یک لیوان کمک بگیرید.

در این مرحله از تهیه شیرینی خانگی کلمپه، باید به مقدار یک قاشق غذاخوری از مواد میانی (ترکیب خرمای چرخ کرده، پودر هل، پودر گردو و پودر دارچین) روی یک خمیر برش زده بگذاریم و سپس لایه ای دیگر را روی آن قرار دهید و بعد مهر مخصوص کلوچه را به آرد آغشته کنید، سپس روی خمیر را مهر بزنید و دور آن را بپیچید.

در آخر برای پخت این شیرینی باید یک شعله پخش کن را روی شعله ملایم اجاق گاز قرار دهید و سپس یک ماهیتابه نچسب به سایز مناسب را چرب کنید و روی شعله پخش کن قرار دهید (می توانید روی شیرینی ها را مخلوط زعفران و زرده تخم مرغ بمالید و سپس کنجد بپاشید) و سپس در تابه را دمکنی بزنید و اجازه دهید تا به مدت ۱۵ دقیقه بپزد.

طرز تهیه شیرینی کلمپه کرمان در فر :

اگر می خواهید این شیرینی را در فر تهیه کنید کافیست که کف سینی فر را چرب کنید و سپس شیرینی ها را با فاصله کف آن بچینید (بهتر است که با سیخ چوبی وسط شیرینی ها را سوراخ کنید تا در زمان پخت پف نکند.) و بعد سینی را به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در فر با دمای ۱۶۰ درجه قرار دهید.

پس از اینکه کلمپه ها را از فر خارج کردید در ظرف سرو بچینید و روی آن را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید تا زمان سرد شدن سلفون روی آنها بماند تا نرم شوند و سپس نوش جان کنید.

نکات کلیدی و فوت و فن های شیرینی کلمپه کرمانی خانگی:

  1. شیرینی کلمپه را می توانید کم شیرین تهیه کنید و شکر را از دستور حذف کنید.
  2. برای پیچیدن خمیر شیرینی کلمپه نیز می توانید از ترکیب قطاب پیچ و مهر استفاده کنید.
  3. مهر شیرینی کلمپه را می توانید از لوازم قنادی ها تهیه کنید.
  4. برای پخت از سینی آلومینیومی و یا چدنی استفاده کنید.
  5. برای اینکه بعد از پخت شیرینی کلمپه به راحتی از سینی جدا شود می توانید از کاغذ روغنی استفاده کنید.
  6. در دستوراتی که فقط از زرده و یا سفیده تخم مرغ به تنهایی استفاده می شود می توانید از سفیده و یا زرده باقی مانده شیرینی گردویی تهیه کنید.
  7. هنگام قرار دادن کلمپه در سینی فر نیازی به چرب کردن سینی نیست.
  8. مهر مخصوص کلوچه را به آرد آغشته کنید که هنگام استفاده به خمیر نچسبد.
  9. مراقب باشید در حین پخت، رنگ کلمپه تغییر نکند.
  10. روی کلمپه‌ها و حتی روی پیچ‌های اطراف آن‌ها را سوراخ کنید تا هنگام پختن، پف نکنند.


نام شما *
ایمیل * (نمایش داده نمی شود)
سایت شما

copyright © 2021 , Kermaniec.IR